Akupunktur i Næstved

Hvad er akupunktur?

Den bedste Akupunktur i Næstved finder du hos Meridiancentret. Akupunktur har været kendt i mere end 2500 år

Behandlingsformen har primært sin oprindelse i Kina. Den traditionelle kinesiske medicin søger årsagen til sygdom eller skavank og tager udgangspunkt i behandling af årsagen. 

Har du eksempelvis hovedpine tager du måske en hovedpinepille, men søger ikke den grundliggende årsag til at du har fået hovedpine. I den traditionelle kinesiske medicin kigger man efter grunden til at hovedpinen er opstået og baserer behandlingen på at fjerne denne årsag. Akupunktur har også vist sig særdeles effektiv på akut opståede smerter. Ofte vil man mærke en markant forbedring allerede efter 1. eller 2. behandling. 

Ved hjælp af nåle aktiveres kroppens egne helbredende funktioner. Akupunkturen skubber blot til egen krops indbyggede mekanismer til at kurere sig selv. De tynde sterile nåle stimulerer blot centre i din krop.

WHO (World Health Organization)har siden 1979 anerkendt akupunkturens indvirkning på en lang række områder. Det er naturligvis forskelligt hvor godt man reagerer på behandlingen, ganske som det er individuelt hvor godt man reagerer på medicin. Siden WHO anerkendte behandlingsformen har man arbejdet på både standardisering samt yderligere undersøgelser af virkningen.

Du kan se mere om WHO her

Hos Meridiancentret behandler vi både med traditionel kinesisk medicin og med mere akut anvendelse via såkaldte trigger-punkter. Trigger-punkterne giver en umiddelbar lindring i de fleste tilfælde og benyttes fortrinsvis til muskelrelaterede ledelser. Vi tager udgangspunkt i dit problem og finder den behandling der giver dig det bedste udbytte. Ofte vil der derfor være tale om en kombination af de 2 metoder. Derved søger vi at skabe en akut lindring samtidig med at mindsker og til sidste fjerner årsagen til problemet. Vi har hos Meridiancentret benyttet akupunktur som behandlingsform siden 2009. Både på klinikken og gennem de virksomhedsordninger som vi gennem årene har varetaget rundt omkring i landet.